Høring

Høring

Høring over to bekendtgørelser vedr. bemyndigede organer

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om interoperabilitet i jernbanesystemet og bekendtgørelse om krav til bemyndigede organer på jernbaneområdet

Som følge af 4. jernbanepakke skal reglerne om bemyndigede organer opdateres. Det betyder, at der indtil videre sker en ændring af to bekendtgørelser.

Indledningsvis skal fastslås, at der er tale om bekendtgørelser, som kun vedrører ganske få virksomheder i Danmark - og at de pågældende bestemmelser i al væsentlighed allerede eksisterer på jernbaneområdet.

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om interoperabilitet

Bekendtgørelsen er en ændringsbekendtgørelse, som formelt gennemfører de bestemmelser i det nye interoperabilitetsdirektiv, som omhandler bemyndigede organer.

Bekendtgørelse om krav til bemyndigede organer på jernbaneområdet

Bekendtgørelsen (som afløser en tilsvarende nuværende bekendtgørelse) omhandler mere specifikt de krav, der er til bemyndigede organer og processen for at blive godkendt, som et bemyndiget organ. Der skal derfor udstedes en bekendtgørelse, hvor præciseringer, som følger af de nye direktiver, tilføjes i bekendtgørelsen samtidig med, at de gældende krav forbliver i kraft.

Bekendtgørelser
Trafik og transport
22-05-2019
22-07-2019
04-07-2019
2018/2019
Henriette Balslev
heba@tbst.dk
03-05-2019