Høring

Høring

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udstedelse af takografkort

Ændringsbekendtgørelsen udstedes med henblik på at foretage de nødvendige tilpasninger for at sikre, at bekendtgørelsens administrative bestemmelser er i overensstemmelse med takografforordningen og den tilhørende gennemførelsesretsakt.

Ændringsbekendtgørelsen supplerer desuden kravene i bekendtgørelse om installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer.

Med bekendtgørelsen tilpasses enkelte bestemmelser således, at det bl.a. sikres, at installatører, værksteder og køretøjsfabrikanter, der er autoriseret til at installere, efterse, kontrollere og reparere digitale og intelligente takografer, lever op til forordningens krav i forhold til udstyr og vandel i forbindelse med fornyelse af værkstedskort.

Udkastet til bekendtgørelse indeholder

- Tilpasning og præcisering af de eksisterende administrative regler om udstedelse af takografkort, således at disse er i overensstemmelse med de seneste EU-regler, herunder gyldighedsperiode for kontrolkort, tilbagekaldelse af kort mv.

- Gengivelse af gennemførelsesforordningens bestemmelse om, at installatører og værksteder som udgangspunkt ikke må være i besiddelse af både virksomhedskort og værkstedskort.

- Indsættelse af krav til ansøgningen ved fornyelse af værkstedskort, herunder bl.a. en erklæring om at være i besiddelse af det nødvendige udstyr.  

- Ændring af bestemmelsen om betaling for erstatningskort.

- Konsekvensrettelser samt rettelser, der afspejler at administration af området er flyttet fra Rigspolitiet til Færdselsstyrelsen.

Bekendtgørelser
Trafik og transport
23-01-2019
23-03-2019
15-03-2019
2018/2019
Majken Toft Larsen
majl@fstyr.dk
18-12-2018

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Høringsbrev 135,283 kB
Høringsliste 109,615 kB
Udkast til bekendtgørelse 207,665 kB
Høringsnotat
Høringsnotat 99,403 kB
Høringssvar
Høringssvar 829,589 kB