Høring

Høring

2. del af forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om værdipapirhandel m.v., lov om realkreditlån og realkreditobligationer m.v., lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. og forskellige andre love (Implementering af det fjerde kreditinstitut- og kapitalkravsdirektiv (CRD IV) og ændringer som følge af den tilhørende forordning (CRR) m.v.) 2. del SIFI

2. del af forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om værdipapirhandel m.v., lov om realkreditlån og realkreditobligationer m.v., lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. og forskellige andre love (Implementering af det fjerde kreditinstitut- og kapitalkravsdirektiv (CRD IV) og ændringer som følge af den tilhørende forordning (CRR) m.v.) 2. del SIFI

Finanstilsynet sender hermed udkast til 2. del af forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksom-hed, lov om værdipapirhandel m.v., lov om realkreditlån og realkreditobligationer m.v., lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. og forskellige andre love (Implementering af det fjerde kreditinstitut- og kapitalkravsdirektiv (CRD IV) og ændringer som følge af den tilhørende forordning (CRR) m.v.) i høring.

Lovforslaget er baseret på den politiske aftale mellem regeringen (Socialdemokraterne, Radikale Ven-stre og Socialistisk Folkeparti) og Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Fol-keparti om regulering af systemisk vigtige finansielle institutter (SIFI) samt krav til alle banker og realkreditinstitutter om mere og bedre kapital og højere likviditet som blev indgået den 10. oktober 2013. Med lovforslaget fastsættes reglerne for identifikation af og krav til danske SIFIer.

Lovforslaget har endvidere til formål at gennemføre Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2013/36/EU af 26. juni 2013, EF-tidende nr. L 176, s. 338 (herefter benævnt »CRD IV«), hvor der stilles krav om, at de nationale myndigheder skal udpege globale systemisk vigtige finansielle institutter og andre systemiske vigtige finansielle institutter og gennemføre de lovændringer, der er nødvendige for anvendelsen af Europa-Parlamentets og Rådets forordning 2013/575/EU af 26. juni 2013, EF-tidende nr. L 176, s. 1 (herefter benævnt »CRR«).

CRD IV og CRR udgør fremover tilsammen de retlige rammer i EU for adgangen til at udøve virksomhed som kreditinstitut eller investeringsselskab. Reglerne skal sikre en øget harmonisering og imple-menterer desuden Basel-komitéens samlede internationale reformtiltag (Basel III), der skal styrke reguleringen, tilsynet og risikostyringen i banksektoren, i den europæiske finansielle lovgivning.

Lovforslaget indeholder dele af det CRD IV-lovforslag, der blev sendt i høring den 15. august 2013 med høringsfrist den 12. september 2013. Lovforslagene skal fremsættes som ét samlet lovforslag. Nogle af de dele der er medtaget igen er medtaget for at lette læsevenligheden af de nye dele, andre er medtaget, da der er foretaget en del ændringer siden forslaget sidst var i høring.

Det bemærkes, at lovforslaget er udarbejdet i forhold til gældende ret, og at der på et senere tidspunkt inden vedtagelsen vil blive foretaget en nødvendig tilpasning af lovforslaget i forhold til lovforslag, der endnu ikke er trådt i kraft, men som træder i kraft den 1. april 2014 eller før.

Finanstilsynet er interesserede i at modtage bemærkninger til lovforslaget, før det skal behandles i Folketinget. Vi skal derfor anmode om at modtage eventuelle bemærkninger til udkastet til lovforslag senest onsdag den 4. december 2013 kl. 10:00.

Bemærkninger bedes sendt pr. e-mail til ministerbetjening@ftnet.dk med kopi til mae@ftnet.dk, og lvi@ftnet.dk.

Eventuelle spørgsmål til lovforslaget kan rettes til specialkonsulent Louise Villumsen på tlf. 33 55 82 70

 

Kontaktperson: Louise Villumsen

Direkte tlf. nr.: 33 55 82 70

Lovforslag
Finanstilsynet
Samfundsstruktur
04-12-2013
04-05-2014
31-03-2014
2013/2014
07-11-2013

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Høringsbrev 74,126 kB
Høringsliste 145,545 kB
Samlet lovforslag SIFI 1,264 MB
Høringsnotat
Høringsnotat 697,381 kB
Høringssvar
høringssvar 1,317 MB